Welke soorten damestassen zijn er?

Welke soorten damestassen zijn er?

Je vriendin vraagt of ze een clutch mag lenen van jou. Je krijgt het schaamrood op de wangen want wat bedoelt ze precies? Geen nood. Ik som voor jou de belangrijkste soorten handtassen op. Zo weet je volgende keer waar iedereen het over heeft!

handtas

Wat zouden we zijn zonder de klassieke handtas? Je kunt er je dagelijkse spullen in kwijt zoals je smartphone, sleutels, portemonnee en make-up. Zoals de naam al doet vermoeden, houd je een handtas in de hand. Sommigen hebben ook een aparte schouderband.

schoudertas

De schoudertas is beschikbaar in verschillende maten en stijlen van klassiek voor op het werk tot casual voor een dagje winkelen. Je draagt ze met een band om de schouder zodat je je handen vrij hebt. Je kunt er vaak al je spullen in kwijt.

shopper of tote bag

Zoals de naam “shopper” al doet vermoeden is deze tas het best geschikt tijdens het winkelen. Een andere benaming die je vaak hoort is “tote bag”. To tote betekent in het Engels dragen. Nu je bijna nergens nog een gratis plastic zakje krijgt, is deze tas alleen nog meer populair geworden. Je kunt de shopper dragen als een schoudertas. En vaak is deze tas eerder casual dan formeel.

overslagtas of postbodetas (flap over)

De overslagtas sluit je met een zogenaamde flap over. Vaak met een extra sluiting of magneet. Je draagt ze vaak met een schouderband. Je kunt er al je spullen in opbergen en vaak wordt ze gecombineerd met een kleine handtas.

crossbodytas

Een crossbodytas draag je schuin over je lichaam. Meestal is de tas wat kleiner maar wel nog groot genoeg voor je portemonnee, smartphone en sleutels. Het is een handige tas voor op vakantie, tijdens een shoppingdag met de vriendinnen of een avondje uit omdat je je handen nog vrij hebt. Superhandig én trendy!

clutch

De clutch is een klein vaak langwerpig tasje dat je gemakkelijk in je hand kunt houden. Meer dan je smartphone, wat geld, je bankkaarten en lipgloss kan er niet in. Daarom is het zeer geschikt als accessoire bij je avond outfit en kan het niet ontbreken bij een avondje uit.

rugtas

Een rugtas draag je natuurlijk op je rug met twee riemen of op één schouder. Je kunt er al jouw spullen gemakkelijk in opbergen en het geeft een sportieve look aan je outfit. Neem je vaak de fiets? Dan is dit een zeer handige tas.

polstasje

Een polstasje heeft dezelfde kenmerken als een clutch maar heeft een extra riempje zodat je de tas aan je pols kan vastmaken. Gemakkelijk voor onderweg. Vaak bestaat het uit 2 compartimenten voor je biljetten en bankkaarten en voor je smartphone.

Een reactie plaatsen